SENEC GmbH ontwikkelt en produceert sinds 2009 intelligente elektriciteitsopslagsystemen en op opslag gebaseerde energieoplossingen. Het doel is om de opgewekte zonne-energie volledig zelf te gebruiken, ongeacht de dag of het seizoen. Met meer dan 18.000 verkochte systemen is het bedrijf een van de meest populaire merken voor innovatieve energie.

DE PV-INSTALLATIE

Het begint met een PV-installatie op het dak of een vergelijkbaar systeem voor de opwekking van hernieuwbare energie. Hiermee kan u de elektriciteitsvraag in uw huishouden ongeveer 30% dekken.

SENEC OPSLAGACCU

De interactie van opslag en PV-installatie maakt een effectief gebruik van zelf opgewekte elektriciteit mogelijk. De energie die overdag wordt geproduceerd, stroomt in het opslagaccu en blijft daar totdat het wordt verbruikt. In de vroege avonduren, wanneer de energievraag het hoogst is, is deze beschikbaar. Dankzij de opslagaccu verlaagt u uw elektriciteitskosten en maakt u zich onafhankelijk van de energieleverancier.

SENEC CLOUD

Met SENEC. Cloud 2.0 voorziet uw huis nu het hele jaar door van zelf geproduceerde groene stroom. Het principe: In de zomer wekken fotovoltaïsche systemen vaak meer elektriciteit op dan kan worden verbruikt of opgeslagen. Met SENEC verzamel je automatisch de overtollige energie in een virtuele energiewolk – de cloud.

Als er op bewolkte dagen of in de winter niet genoeg zonne-energie beschikbaar is, ontvangt u uw energie die in de cloud is opgeslagen terug.