Een windturbine is efficiënt als deze consequent de hoogst mogelijke prestaties behaalt.

 

Meestal bereiken kleine windturbines hun nominale vermogen met ongeveer 11 m/s, wat al in het sterke windbereik ligt. Bepalend voor de opbrengstefficiëntie is daarom de vermogenscurve voor de normale windgebieden van het terrein. Om een snel stijgende vermogenscurve te bereiken, is een fijn afgestemde interactie tussen vleugelontwerp, generatorstructuur en elektronische aanpassing van de spanningsregelcomponenten noodzakelijk.

 

De kleine windturbine heeft een zelfontwikkeld, elektronisch regelsysteem in het apparaat, waardoor de vleugels zeer snel optimaal kunnen draaien in zwakke windfasen. Vervolgens houdt de 2-delige windtracking de generator constant en nauwkeurig in de wind. Dit betekent dat iQron zelfs bij lage en normale wind een hoog rendement bereikt. En als u alleen zwakke winden heeft, verhogen we de bladdiameter met een eenvoudige adapter en passen we de systeemparameters dienovereenkomstig aan!

De iQron windturbine bestaat uit een innovatief generatorontwerp dat de vergrendelingspunten bijna elimineert terwijl sterke magneten worden gebruikt. Dit betekent dat de iQron windturbine al vanaf 2 m/s begint en met zijn eerste omwenteling al een startspanning genereert voor elektronica zoals spanningsregelaars, omvormers en laadregelaars (e.B. 48 volt DC/AC of 96 volt